Ogłoszenie o naborze nr 3/2016

z dnia 29 kwietnia 2016r.

poszukuje kandydata na stanowisko: ds. przygotowania i realizacji inwestycji w Rejonie Dróg Wojewódzkich w Olecku

1. Wykształcenie: wyższe budowlane.
    2. Doświadczenie zawodowe: minimum 4 lata przy realizacji robót.
    3. Znajomość zagadnień z zakresu budowy i utrzymania dróg.
    4. Znajomość wyceny robót budowlanych.
    5. Niekaralność prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
    6. Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych.
    7. Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na wskazanym stanowisku.
    8. Umiejętność pracy na komputerze oraz w Internecie, obsługa programu Microsoft Office.
    9. Znajomość programu Auto Cad w stopniu umożliwiającym przegląd dokumentacji projektowej.
      1. b.Wymagania pożądane:
        1. Doświadczenie w planowaniu, realizacji oraz wycenie inwestycji drogowych.
        2. Uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi w specjalności drogowej.
        3. Dyspozycyjność, komunikatywność.
        4. Dobra organizacja pracy.

1. Udział w sporządzaniu planów opracowania dokumentacji technicznej w oparciu o plany inwestycyjne roczne i wieloletnie.
  2. Udział w pracach związanych z pozyskiwaniem dodatkowych środków finansowych (środki budżetu państwa i Unii Europejskiej).
  3. Współpracuje z jednostkami administracji państwowej i samorządowej oraz Wydziałem Dróg i Wydziałem Mostów w sprawach związanych z opiniowaniem planów zagospodarowania przestrzennego.
  4. Prowadzenie spraw związanych z przygotowywaniem dokumentacji technicznej dla realizacji zadań ustalonych planem inwestycyjnym.
  5. Prowadzenie spraw związanych z przygotowaniem i realizacją zadań ustalonych planem inwestycyjnym.

6. Analizuje kształtowanie się cen usług projektowych i robót drogowo – mostowych w regionie.

7. Współpraca z Wydziałem Geodezji i Gospodarki Gruntami w zakresie opracowania operatów wywłaszczeniowych.

Praca administracyjno-biurowa, przeważnie siedząca, wewnątrz pomieszczenia z przewagą wysiłku umysłowego, przy monitorze ekranowym, 8 godzin na dobę;
Wyjazdy w teren po obszarze województwa warmińsko-mazurskiego.

Budynek nie dostosowany dla niepełnosprawnych (wejście do budynku, dostęp do toalet, brak windy).

W miesiącu marcu 2016r. wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie przekroczył 6%.

V. Wymagane dokumenty:

2. Kserokopie świadectw pracy i zaświadczeń o zatrudnieniu dokumentujące doświadczenie zawodowe.
  3. Kserokopie dyplomów, świadectw potwierdzających wykształcenie.
  4. Oświadczenie o niekaralności.
  5. Oświadczenie o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystania z pełni praw publicznych.
  6. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na zatrudnienie na wskazanym stanowisku.
  7. Inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

a. Termin:dokumenty należy składać do dnia   13.05.2016r.

c. Miejsce: Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać osobiście w sekretariacie Rejonu Dróg Wojewódzkich w Olecku, ul. Wojska Polskiego 12, 19-400 Olecko.

29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (j.t. Dz. U. z 2015r., poz. 2135, z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (j.t. Dz. U. z 2014r., poz. 1202 z późn.zm.).

Kandydaci zakwalifikowani zostaną powiadomieni o terminie rozmowy wstępnej. Osoby, których aplikacje zostaną odrzucone, nie będą powiadamiane. Oferty odrzucone zostaną komisyjnie zniszczone. Dodatkowe informacje – w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie (89) 526 19 39 oraz Rejonie Dróg Wojewódzkich w Olecku tel. (87) 520 15 40.

Informacja o wynikach naboru będzie umieszczona tablicy informacyjnej Zarządu Dróg Wojewódzkich w Olsztynie, ul. Pstrowskiego 28b oraz Rejonu Dróg Wojewódzkich w Olecku, ul. Wojska Polskiego 12 a także na stronie internetowej www.zdw.olsztyn.pl

Elżbieta Górska                                                                                                    Waldemar Królikowski