Ogłoszenie o naborze nr 16/2016

z dnia 7 października 2016r.

poszukuje kandydata na stanowisko: specjalista ds. drogowych w Dziale Drogowo-Mostowym Rejonu Dróg Wojewódzkich w Kętrzynie

2. Wykształcenie: budowlane; preferowane budownictwo drogowe.
  3. Doświadczenie zawodowe: 4 lata stażu pracy w drogownictwie.
  4. Brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  5. Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych.
  6. Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na wskazanym stanowisku.
  7. Obywatelstwo polskie, z zastrzeżeniem art. 11 ust. 2 i 3 ustawy o pracownikach samorządowych.
  8. Znajomość zagadnień z zakresu budowy i utrzymania dróg.
  9. Znajomość wyceny robót budowlanych.
  10. Umiejętność pracy na komputerze oraz w Internecie, obsługa programu Microsoft Office.
    1. b.Wymagania pożądane:
      1. Doświadczenie w planowaniu, realizacji oraz wycenie inwestycji drogowych.
      2. Uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi bez ograniczeń w specjalności drogowej.
      3. Znajomość zagadnień z zakresu budownictwa drogowego.
      4. Znajomość programu Auto Cad w stopniu umożliwiającym przegląd dokumentacji projektowej.
  12. Dyspozycyjność, komunikatywność.
  13. Dobra organizacja pracy.

1. Wykonywanie czynności gwarancyjnych i porealizacyjnych związanych z inwestycjami realizowanymi przez ZDW z dofinansowaniem ze środków Unii Europejskiej.
  2. Opracowywanie propozycji do planów inwestycyjnych i remontów obiektów inżynierskich.
  3. Wykonywanie kosztorysów inwestorskich na roboty inwestycyjne i utrzymaniowe.
  4. Koordynacja na drogach i mostach robót o charakterze awaryjnym związanych z zagrożeniem bezpieczeństwa ruchu.
  5. Nadzór nad wprowadzeniem ograniczeń lub zamknięć obiektów inżynierskich ze względu na ich stan techniczny lub bezpieczeństwo ruchu.

Praca administracyjno-biurowa, przeważnie siedząca, wewnątrz pomieszczenia, z przewagą wysiłku umysłowego, przy monitorze ekranowym 8 godzin na dobę,

Wyjazdy w teren po obszarze działania RDW Kętrzyn.

Parter w budynku nie dostosowany dla niepełnosprawnych (wejście do budynku, dostęp do toalet, brak windy, brak podjazdu).

W miesiącu wrześniu 2016r. wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie przekroczył 6%.

V. Dokumenty:

a. wymagane

1. Kserokopie świadectw pracy i zaświadczeń o zatrudnieniu dokumentujące doświadczenie zawodowe.
  2. Kserokopie dyplomów, świadectw potwierdzających wykształcenie.
  3. Oświadczenie, iż kandydat nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  4. Oświadczenie o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystania z pełni praw publicznych.
  5. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na zatrudnienie na wskazanym stanowisku.
  1. b.dodatkowe
  1. Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność (w przypadku kandydatów niepełnosprawnych, którzy chcą skorzystać z uprawnienia do pierwszeństwa w zatrudnieniu na stanowiskach urzędniczych, z wyłączeniem kierowniczych stanowisk urzędniczych, na zasadach określonych w art. 13a ust.
  1. Inne dokumenty poświadczające posiadane kwalifikacje i umiejętności.

a. Termin:dokumenty należy składać do dnia   19.10.2016r.

c. Miejsce: Zarząd Dróg Wojewódzkich; ul. Pstrowskiego 28b, 10-602 Olsztyn.

29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (j.t. Dz. U. z 2016r., poz. 922.) oraz ustawą
z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (j.t. Dz. U. z 2016r., poz. 902).

Kandydaci zakwalifikowani zostaną powiadomieni o terminie rozmowy wstępnej. Osoby, których aplikacje zostaną odrzucone, nie będą powiadamiane. Aplikacje odrzucone będą do odbioru przez1 miesiąc po ogłoszeniu wyniku naboru a następnie zostaną komisyjnie zniszczone. Dodatkowe informacje – w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie (89) 526 19 39 .

Informacja o wynikach naboru będzie umieszczona tablicy informacyjnej Zarządu Dróg Wojewódzkich w Olsztynie, ul. Pstrowskiego a także na stronie internetowej www.zdw.olsztyn.pl

Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych informujemy, iż:

1) Administratorem Pani/Pana* danych osobowych jest Zarząd Dróg Wojewódzkich; 10-602 Olsztyn, ul. Pstrowskiego 28b;

2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu przeprowadzenia procesu naboru i nie będą udostępniane innym odbiorcom;

3) posiada Pani/Pan* prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania;

4) podanie ww. danych osobowych jest dobrowolne przy czym niezbędne do wzięcia udziału w procesie naboru.

Elżbieta Górska                                                                                                    Waldemar Królikowski