poszukuje kandydata na umowę na zastępstwo (ok. 15 m-cy) w Wydziale Organizacyjno-Prawnym w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie

Zakres obowiązków:

1. Przygotowywanie wzorów umów, aneksów, porozumień wewnętrznych aktów normatywnych we współpracy z komórkami ZDW oraz Radcą Prawnym.
  2. Współpraca z komórkami/jednostkami merytorycznymi w zakresie przygotowywania odpowiedzi na roszczenia, skargi, wnioski, interpelacje.
  3. Opiniowanie umów, aneksów, porozumień i innych aktów pod względem zgodności z obowiązującymi przepisami.
  4. Przygotowywanie materiałów dotyczących stwierdzonych nieprawidłowości związanych ze stosowaniem prawa w bieżącej działalności ZDW.
  5. Przygotowywanie i rejestr powierzeń obowiązków, pełnomocnictw oraz upoważnień Zarządzeń Dyrektora ZDW.

Oczekiwania:

1. Wykształcenie: wyższe prawnicze.
  2. Znajomość procedur administracyjnych, prawa cywilnego oraz prawa zamówień publicznych.
  3. Umiejętność organizacji pracy własnej.
  4. Łatwość budowania pisemnych wypowiedzi oraz wysławiania się.
  5. Samodzielność, rzetelność, dokładność i systematyczność, umiejętność pracy w zespole.
  6. Niekaralność prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  7. Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystanie z pełni praw publicznych.
  8. Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na wskazanym stanowisku.
  9. Umiejętność pracy na komputerze, obsługa programu Microsoft Office.

Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (j.t. Dz. U. z 2016r., poz. 922.) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (j.t. Dz. U. z 2016r., poz. 902).

Dodatkowe informacje udzielane są w Zarządzie Dróg Wojewódzkich w Olsztynie, ul. 5 Wileńskiej Brygady AK 28b; tel. (89) 526-19-39.